Amisreformiin liittyviä videoita lisätty Showroom-sivulle

17.12.2017

OKM:n tuottamia Amisreformiin liityviä ohjevidoita on lisätty Pedarebootin Showroom-sivulle.

PopUpCollege esittelyssä OPH:n hankeseminaarissa

30.11.2017

PopUpCollege-hanketta esiteltiin 30.11.2017 OPH:n hankeseminaarissa Paasitornissa.  Seminaarissa esiteltiin vuonna 2017 OPH:n rahoitusta saaneita hankkeita, sekä niiden tuloksia. Esitteillä tapahtumassa oli myös Suomen Liikemiesten Kauppaopiston vetämä ChiNet-verkosto.

PopUpCollegen päätösseminaari 12.12.17

27.11.2017

PopUpCollege-oppimisympäristömme opiskelijat järjestävät ti 12.12. klo 13 – 15 päätösseminaariin, jossa he esittelevät jakson aikana tekemiään yritysprojekteja ja niissä syntyneitä tuloksia.

Ohjelmassa on myös opiskelijoiden organisoima dialogirinki, jossa puntaroidaan PopUpCollegen toimivuutta pedagogisena mallina, sen vahvuuksia, haasteita ja jatkokehittämismahdollisuuksia. 

 

Olette lämpimästi tervetulleita kauppakeskus Kaareen! Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu. Mukaan mahtuu n. 40 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jos kiinnostuit, varaathan paikkasi s-postiviestillä popupcollegekaari@gmail.com

PopUpCollegen avajaiset kauppakeskus Kaaressa perjantaina 3.11 klo 13-17

2.11.2017

PopUpCollegessa vietetään avajaisia perjantaina 3.11 klo 13 alkaen.

Vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan PopUpCollegen tiloihin Kaaren 2.kerroksessa, sekä tietenkin kuulemaan opiskelijoiden projektioppimisen kokemuksista kauppakeskuksessa.

Webinaarisarja: Thinglink ja digitaalinen tarinankerronta

2.10.2017

ThingLink järjestää yhdessä Snellmannin kesäyliopiston kanssa webinaarisarjan di­gi­taa­li­sen ta­ri­nan­ker­ron­nan ja in­ter­ak­tii­vis­ten ku­vien luo­mi­sesta. Webinaarisarjassa esitellään käytännön esimerkkejä ja opettajien kokemuksia oppilaiden kanssa tehdyistä projekteista. 

Koulutukseen voi osallistua ThingLinkin ilmaisversiolla. Jos olet kiinnostunut Premium-lisenssistä, voit olla yhteydessä Katarina Ojalaan.

PedaReboot avattu

27.9.2017

PedaReboot on Suomen Liikemiesten Kauppaopiston pedagogisen kehittämisen sivusto. Tänne on koottu uusimpia pedagogisen kehittämisen vastuualueen projekteja ja niissä syntyneitä tuloksia.  Täältä löydät myös uutisvirtaa ajankohtaisista pedagogisista tapahtumista ja linkkejä koulutusmateriaaleihin.

Sivusto avaa tiekarttaa siitä, mihin suuntaan me talona haluamme oppimista, ohjausta ja oppimisympäristöjä viedä. Tavoitteena on tukea koko opetushenkilöstöä osaamisperusteisen ammatillisen koulutuksen toimeenpanossa ja opettajuuden muutoksessa. Surffaa rohkeasti ja anna meille palautetta ja kehittämisehdotuksia!

Ilolla ja innolla, sivuston ylläpitäjät

Paula Hyytiäinen ja Katarina Ojala

Maailman kaikkeuden ensimmäinen PopUpCollege käynnistyy Salossa

25.9.2017

Tiistaina Salon IoT Parkkiin kokoontui 30 nuorta ja aikuista yhdessä käynnistämään kahden kuukauden mittaista PopUpCollege kokeilua. Osallistujat ovat eri ammatillisten tutkinnon suorittajia ja osallistujien ikähaarukka oli 15 - 45 vuotta.

Ripeästi porukka tiimiytyi ja kuvassa ollaan jo tiimien "sääntökävelyllä". PopUpCollege pyörii loka-marraskuun kauppakeskus Plazassa. Lisätietoja projektista Paulalta ja Katarinalta.

Digitaalisen oppimisen seminaari

26.9.2017

Ammatillisen koulutuksen reformi tulee vaikuttamaan opetusmenetelmiin monin tavoin. Lisäksi maailma koulun ympärillä muuttuu, tekoäly ei ole enää tiedeleffoista tuttu skenaario vaan ihan tätä päivää.

Tule kuuntelemaan, miten uudistuksiin ollaan valmistauduttu kouluissa, virastoissa ja ministeriössä sekä yritysmaailmassa.

Seminaari on osallistujille maksuton. 

Business Gateway -uusin toiminnallinen oppimisympäristömme

30.9.2017

BusinessGateway -oppimisympäristön tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät aidossa, toiminnallisessa oppimisympäristössä ja työelämän yhteistyötilanteissa kehittämään tulevaisuuden taitojaan ja hankkimaan tapahtumien järjestämiseen liittyvää osaamista.

Vuosittaisilla opiskelijatyönä organisoituvilla tapahtumilla tavoitellaan myös ulkoista näkyvyyttä ja positiivista vaikutusta oppilaitoksen brandiin ja sitä kautta myös tuleviin hakijoihin. Tapahtumatuotannon asiantuntijana ja vastuuvetäjänä toimii lehtori Tarja Airaksinen.

Haku syksyn PopUpCollegeen käynnissä

16.9.2017

Innosta opiskelijoitasi kokeilemaan erilaista tapaa oppia!

Kaikki Suomen Liikemiesten Kauppaopiston ja Stadin ammattiopiston opiskelijat voivat hakea mukaan kahden kuukauden mittaiseen projektioppimisen ympäristöön kauppakeskus K....ssa! Jos ryhmässäsi on opiskelijoite, joille tämä voisi sopia kuin "nenä päähän", ohjaathan heitä hakemaan mukaan!

Sopii hyvin myös opintojen päättövaiheessa oleville opiskelijoille.

PopUpCollege järjestetään kahden kuukauden mittaisena ajanjaksolla 23.10. - 15.12.2017.

Stay tuned! Liiketoiminnan perustutkinnon uudistus

23.2.2023

​Liiketoiminnan perustutkinnon perusteet uudistuvat ja ne tulevat voimaan näillä näkymin 1.8.2018. Uudet perusteet sisältävät monia ihan uusia tutkinnon osia ja myös yrittäjyyden oppimisympäristöille löytyy käyttöä. 

Kannattaa tutkailla, löytyykö perusteista uusia innostavia osaamisalueita, joiden ohjaamiseen olisi hyvä jo ennakoivastikin päivittää omaa osaamistaan. 

OPH:n 13.9 julkaiseman lausuntopyynnön löydät täältä.

15.5.2017

OPH järjesti 16.5.2017 Ammatillisen koulutuksen DIGITALISAATIO - NYT -seminaarin Tampereen aikuiskoulutuskeskuksella.

 

Seminaarin tavoitteena oli tiedottaa ja keskustella digitalisaation nykytilasta ja tulevaisuudesta ammatillisessa koulutuksessa.

Katso tilaisuuden tallenne alla olevasta linkistä.

Please reload