Arkisto

Tunnisteet

No tags yet.

Viimeisimmät julkaisut

Online-videot opetuksen tukena ja ohjauksen välineenä

Syksy pyörähti Business Collegessa käyntiin henkilöstön videoaiheisella koulutuksella. 11.9 järjestetyssä DigiLabissa aiheena oli videoiden hyödyntäminen opetuksessa ja ohjauksessa. Kouluttajana toimi Ulla Etholén Dream Brokerilta. Dream Broker on selaimessa toimiva video-ohjelma, jolla voi luoda ja editoida videoita, sekä jakaa niitä erilaisissa online-ympäristöissä.

Videokoulutus oli enemmän kuin ajankohtainen, sillä videoita katsotaan yhä enemmän joka päivä. Tekstiin verrattuna videoihin onkin helppo tiivistää monenlaista sisältöä. Ohjelma on helppokäyttöinen ja alkuun pääsee vaikkapa puhelimella kuvatulla videolla. Videon lataaminen ohjelmaan onnistuu Dream Brokerin mobiilisovelluksella.

Tilaisuuden kouluttaja Ulla Etholén näyttää, kuinka videon voi kuvata puhelimella ja ladata mobiilisovellukseen.

Näkymä Dream Broker Studioon, jossa videoita voidaan muokata, jakaa kanaviin ja julkaista.

Videot opetuksen tukena

Videoiden käyttö opetuksessa on helppoa, sillä lähes jokaisella on nykyään käytössään älypuhelin, jolla voidaan kuvata hyvälaatuista videokuvaa. Älypuhelimella kuvattu video on myös helppo siirtää mobiilisovelluksen avulla Dream Broker Studioon ja jatkaa editointia työpöydällä.

Videoiden hyödyntämiseen opetuksessa on monia tapoja. Kouluttaja voi esimerkiksi esitellä itsensä videon avulla ennen koulutuksen alkua. Videoformaatissa olevat materiaalit mahdollistavat myös oppimisen omassa tahdissa, kun video on mahdollista keskeyttää ja sisältöihin voi palata myöhemmin.

Ohjevideoita on mahdollista tehdä myös ruudunkaappauksena omalta näytöltä. Moni videoi esimerkiksi PowerPoint-esityksen kertoen sen sisällöstä omin sanoin. Videota ja ruudunkaappausta voi hyödyntää myös vaikkapa palautteen antamisessa.

Koska Dream Broker on helppokäyttöinen ohjelmisto, myös opiskelijoiden on mahdollista ottaa työkalu nopeasti haltuun. Videoiden tekeminen onkin tehokas tapa oppia käsillä olevaa asiaa. Valmiita videosisältöjä voidaan jakaa erilaisiin online-ympäristöihin, kuten blogiin tai portfolioon, sekä tietysti verkko oppimisympäristöön. Dream Brokerissa videot on myös mahdollista jakaa yksityisinä, jolloin videon pääsevät näkemään vain linkin saaneet henkilöt.

Dream Brokerin editori sisältää kaikki videoeditoinnin perustoiminnot videon leikkaamisesta tekstin, kuvien ja ääniraidan lisäämiseen.

Videoiden hyödyntäminen opetuksessa kannattaa aloittaa ennakkoluulottomasti ja ottaa opiskelijat mukaan videotuotantoon. Business Collegen henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käyttöoikeus Dream Broker –ohjelmaan, lisätietoa saa tietohallinnosta.

Ullan vinkit videoiden luomiseen:

  • Mieti etukäteen videon rakenne ja sisältö

  • Kiinnitä huomiota videon kestoon, videon ei tule olla liian pitkä.

  • Kiinnitä huomiota kuvausympäristön valaistukseen ja melutasoon. Älä kuvaa vastavaloon.

  • Asiakokonaisuuden voi pilkkoa useammaksi videoiksi, jotka voidaan julkaista videokanavalla.

  • Älä ole turhan kriittinen itsellesi, julkaistu video on hyödyllisin video!

#Video #Mobiili #Ohjaus #Opetus #Oppiminen #interaktiivinenmedia

©PedaReboot - All rights reserved.