Arkisto

Tunnisteet

No tags yet.

Viimeisimmät julkaisut

Interaktiivisen median hyödyntäminen liike-elämässä

Tiistaina 9.10. Business College Helsingin opettajilla ja hallintohenkilökunnalla oli ilo saada Aleksi Komu ThingLinkilta kouluttamaan interaktiivisen median hyödyntämisestä liike-elämässä. Koulutus oli jatkoa aiemmin keväällä järjestetyllä koulutukselle digitaalisesta tarinankerronnasta liiketoiminnan kehittämisessä.

Koulutuksen tavoitteena oli esitellä erilaisia tapoja käyttää ThingLinkia liiketoiminnan kontekstissa ja aihealueen opetuksessa. Koulutuksessa näimmekin useita erilaisia tapoja käyttää ohjelmaa esimerkiksi yrityksen viestinnässä, henkilöstön perehdytyksessä, markkinoinnissa ja jopa verkkokaupassa.

ThingLinkin hyödyntäminen verkkokaupassa. Lähde: ThingLinkin blogi

Tuote-esittely ThingLinkia hyödyntäen. Lähde: Business Wire

ThingLink liiketoiminnan opetuksessa

Business Collegessa ThingLinkia on hyödynnetty monipuolisesti eri käyttökonteksteissa. Työkalulla on työstetty esimerkiksi visuaalinen kokonaisuus uuden Asiakaslähtöisen liiketoiminnan ammatillisen tutkinnon osan sisällöistä. ThingLinkilla tehty kuva on sittemmin upotettu itslearning-oppimisympäristöön.

Asiakaslähtöisen liiketoiminnan tutkinnon osan rakenne ja sisältö ThingLinkilla tehtynä. Kuvan on luonut Business Collegen lehtori Helena Pesonen.

ThingLinkia on hyödynnetty myös käynnissä olevassa PopUpCollege-hankkeessa, jossa toiminnan esittelystä on tehty interaktiivinen 360-virtuaalikierros.

Tämänsyksyisessä toteutuksessa PopUpCollegen pääkaupunkiseudun opiskelijat tulevat myös tekemään ThingLinkin avulla visuaalisen CV:n, joka tekee projektityöskentelyssä hankitun osaamisen näkyväksi. Interaktiivista CV:tä voidaan myöhemmin hyödyntää myös työnhaussa.

Interaktiivinen CV on helppo rakentaa esimerkiksi kuvakollaasin pohjalle.

Monipuolinen työkalu

ThingLinkin avulla voidaan siis luoda materiaalia niin liiketoiminnan tarpeisiin kuin opetukseenkin. ThingLinkin etu on se, että työkalulla tehtyjä sisältöjä voidaan upottaa lähes minne tahansa linkin tai upotuskoodin avulla. Työkalun helppouden vuoksi myös opiskelijat voivat helposti luoda omaa sisältöä ja täten vahvistaa omaa oppimistaan. Myös paljon kaivattu online-työskentelytapa on tulevaisuudessa mahdollista ThingLinkissa.

ThingLink ei kuitenkaan rajoitu vain liiketoiminnan kentälle. Opiskelijoiden kanssa sovellusta voidaan hyödyntää esimerkiksi työssäoppimisen dokumentoinnista. Koska ThingLink-kuviin voi upottaa monenlaista sisältöä kuten ääntä, kuvaa ja videota, sopii se myös esimerkiksi kielten opiskeluun.

#interaktiivinenmedia #Teknologia #ThingLink #Liiketoiminnankehittäminen #Opetus #Oppiminen

©PedaReboot - All rights reserved.