Arkisto

Tunnisteet

No tags yet.

Viimeisimmät julkaisut

Kuulumisia syksyn koulutusalan tapahtumista

Syksy on ollut vilkas koulutustapahtumien osalta, ja tässä postauksessa kerron kuulumisia kahdesta tapahtumasta: Dare to Learnista ja Net Forumista.

Dare to Learn, 5.6.-9.2017, Kaapelitehdas

Dare to Learn on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) järjestämä kaksipäiväinen koulutusalan tapahtuma Kaapelitehtaalla. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja se oli n. 3000:lla kävijällään loppuunmyyty.

Tapahtumassa esiintyi puhujia Suomesta ja ulkomailta, minkä lisäksi ohjelmassa oli workshopeja tapahtuman teemojen mukaisesti. Tapahtumassa oli mahdollisuus myös tutustua koulutusalan yritysten palveluihin ja tuotteisiin niiden ständeillä.

Mielestäni parasta antia tapahtumassa olivat workshopit, joissa pureuduttiin mm. luovaan teknologian hyödyntämiseen opetuksessa, sekä koulutuskentän tulevaisuuden visioihin. Osallistuin itse mm. Fun Academyn workshopiin, jossa osallistujat pääsivät testaamaan heidän luomaansa pelialustaa opettajien käyttöön. Mielenkiintoinen oli myös Kuvitellen-yrityksen workshop, jossa abstrakteja asioita käsiteltiin kuvituksen keinoin. Tulevaisuuden osaamistarpeita taas käsiteltiin EK:n ja Finanssialan yhteisworkshopissa.

Tapahtumasta siis löytyy paljon nähtävää ja kuultavaa sekä opettajille, johtajille että hallintohenkilöstölle. Tietoa tämän- ja ensi vuoden tapahtumasta saat tapahtuman kotisivuilta daretolearn.fi

NET Forum 14.-15.9.2017, Vanha Satama

NET Forum kuvailee itseään "Opetusalan kohtaamispaikaksi, jossa opettajuus, oppiminen ja teknologia yhdistyvät". Tapahtumassa pääpaino oli puheenvuoroissa, jotka oli jaoteltu tutor-opettaja-, arviointi-, teknologia- ja johtajapolkuihin. Teknologiapainotuksesta huolimatta puheenvuoroja löytyi joka lähtöön aina koulutusviennistä tekoälyyn.

3D-kynällä raapustettu koira.

Päällimmäisenä tapahtumasta jäi mieleeni singaporelaisen Zachary Walkerin puheenvuoro, joka käsitteli koulun ja opiskelijan roolin muutosta. Hän toi puheenvuorossaan esiin mm. sen, kuinka jo lyhyessä ajassa teknologia on muuttanut tapaamme hakea tietoa ja vuorovaikuttaa. Kymmenen vuotta sitten ei esimerkiksi android-puhelimia ollut vielä olemassa, puhumattakaan suurimmasta osasta sosiaalisen median sovelluksia. Tänä päivänä eivät esimerkiksi IoT-avusteinen opetus tai tekoälyopettajakaan ole enää utopististia ajatuksia. Tällä hetkellä esimerkiksi mobiililaitteet ovat tärkeä osa ihmisten elämää, miksi emme hyödyntäisi niitä myös opetuksessa?

Ote Zachary Walkerin puheenvuorosta.

Teknologisesta kehityksestä huolimatta opettajan ammatti tuskin on katoamassa mihinkään - päinvastoin oppimisen rooli muuttuvassa maailmassa tulee korostumaan entisestään. Teknologiaa voidaan kuitenkin hyödyntää osana opetusta, ja pedagogisesti sertifioituja oppimissovelluksia voi etsiä vaikkapa Kokoa Agencyn sivuilta.

Tässä siis lyhyesti kuulumisia syksyn tapahtumista. Lisää tietoa NET Forumista saat täältä.

Loppuun vielä ote opetusneuvos Anneli Rautiaisen puheenvuorosta:

Ote opetusneuvos Anneli Rautiaisen puheenvuorosta.

#Tapahtumat

©PedaReboot - All rights reserved.